Chinese Geneeskunde voor dieren

Inge Peizel

Inge met onze hondenHuisdieren hebben mijn speciale interesse.
Met regelmaat behandel ik dan ook huisdieren (voornamelijk paard, hond en kat).

Huisdieren zijn goed te behandelen met Chinese Kruiden, als zelfstandige therapie maar zeker ook aanvullend op een reguliere behandeling of andere "alternatieve" behandeling (met name acupunctuur).

De diagnose wordt net als bij mensen gesteld door beoordeling van pols- en tongkwaliteit en vooral door beoordeling van uiterlijke kenmerken zoals uitstraling van de ogen, conditie van de vacht en huid (hond en kat), voetzolen, nagels (of hoeven bij paarden), algehele vitaliteit, gedrag enz.

Ik werk zonodig of indien gewenst samen met een acupuncturiste.

Voorbeelden van klachten die goed te behandelen zijn met Chinese Geneeswijze (TCM of TCG): Gewrichtsklachten, spierstijfheid of - zwakte, spijsverteringsklachten, huidklachten, problemen met de longen, verminderde conditie of vermoeidheid, blaasproblemen (o.a. blaasgruis bij katten!). Dit is slechts een greep uit de vele mogelijkheden.

Chinese Geneeskunde behandelt altijd het hele dier en neemt zo automatisch de klachten mee!

Natuurgeneeskunde voor dieren (Piet Peizel):

Ook Natuurgeneeskundige therapieen zijn geschikt voor het behandelen van huisdieren. Inzetten van o.a.: schusslerzouten, bachbloesemremedies, homeopathie of Westerse fytotherapie (kruidengeneeskunde) zijn opties.

Wij (Piet en Inge) werken vaak samen en bepalen dan welke therapie (natuurgeneeskunde of TCM) we het beste kunnen inzetten.

In geval van spierproblemenobi1 bij paarden kan sportmassage uitkomst bieden. We verwijzen dan door naar Ragnhild Peizel, gecertificeerd massage therapeute voor paarden.

Reiki, (paranormaal) contact met dieren, behandelen op afstand:

Reiki (sturen van energie), paranormaal contact met uw dier en energetisch behandelen of contact maken op afstand is het werkveld van Piet.

Zou u graag willen weten waarom uw dier een bepaald gedrag vertoont, of hij ergens pijn heeft en waar, hoe hij zich voelt? Neem dan contact op met hem.

Ook in sommige acute gevallen zoals bijvoorbeeld bij koliek, kan onmiddellijke reiki behandeling snel verlichting geven, eventueel in afwachting van de dierenarts.

 

Tarieven:

eerste consult 35,-

vervolgconsult: 25,-

Huisdierconsulten komen uiteraard niet in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar.