Natuurgeneeskunde

Wat is natuurgeneeskunde
Een natuurgeneeskundig therapeut gebruikt alle middelen die de natuur biedt om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te activeren. Daar waar nodig zal hij het lichaam daarbij ondersteunen of prikkelen. Natuurgeneeskunde omvat bijna alle richtingen van de alternatieve geneeskunde en heeft daardoor als grote voordelen dat er voor bijna iedere klacht wel een behandeling gevonden kan worden en dat niet eens altijd middelen nodig zijn. Aanpassing van de voeding of leefstijl kan soms al genoeg zijn.

p2110885_edited-1Ik ben Piet Peizel en heb mijn 5 jarige HBO opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut gevolgd op de academie voor natuurgeneeskunde te Meppel. Westerse medische basiskennis op HBO niveau maakt deel uit van deze opleiding.
Na mijn opleiding heb ik mij verder gespecialiseerd in iriscopie, kruiden (westers en ayurvedisch), Reiki en klassieke (therapeutische) massage.

Beroepsvereniging.
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NWP (Beroespvereniging voor natuurgeneeskundig werkende professionalst), die al sinds de jaren 50 bestaat en tevens aangesloten bij de Koepel KAB, geschillen commissie. Om de kwaliteit van de dienstverlening te garanderen volg ik jaarlijks diverse bijscholingen en vindt er vanuit de beroepsvereniging regelmatig controle op de praktijkvoering plaats.

Vergoedingen.
Bijna alle zorgverzekeringen vergoeden de natuurgeneeskundige behandelingen deels of volledig indien u aanvullend bent verzekerd. Kijk voor een actueel overzicht op de website van de NWP (klik op de link vergoeding hiernaast).