Behandeling natuurgeneeskunde

Tijdens het eerste gesprek zal ik naar aanleiding van uw klachten met gerichte vragen en onderzoek (iriscopie, tong, nagels, lichamelijk onderzoek, bloeddruk, cholesterol, bloedsuiker, zuurstofopname) naar de bron van uw klacht zoeken. 
Dit eerste onderzoek zal ongeveer 1 tot 2 uur in beslag nemen. 
Als de oorzaak duidelijk is zal er in onderling overleg een individueel behandel traject worden uitgestippeld, waarbij zowel de acute klachten als de dieper liggende oorzaak behandeld worden.Bij ernstige klachten zal er, zo mogelijk, bij het eerste consult meteen al een behandeling (b.v. massage of reflexzone therapie) plaatsvinden, middelen (homeopathie, bachbloesems, kruiden) worden ingezet of een doorverwijzing naar de huisarts plaatsvinden.

Enkele mogelijkheden.

 • Iriscopie: 
  In de iris is te zien welke aanleg voor ziekten iemand heeft, welke processen zich in het lichaam afspelen en wat het lichaam in het verleden heeft doorgemaakt.
 • Voetreflex massage:
  Het hele lichaam is dmv reflexzones op de voet weerspiegeld en door deze gebieden te masseren kan men indirect het lichaam behandelen. Organen die niet goed werken zullen op de voet een pijnlijk gebied veroorzaken. (b.v. hoofdpijn is een pijnlijke grote teen).
 • Bach Bloesems: 
  Hierbij wordt de energetische kwaliteit van bloesems gebruikt om vooral psychische problemen te behandelen.
 • Fytotherapie: 
  Het inzetten van kruiden in de vorm van pillen, poeders of thee ter behandeling van een klacht.
 • Orthomoleculaire middelen: 
  Het ondersteunen van het lichaam ter voorkoming of behandeling van een klacht door het toevoegen van elementaire voedingstoffen (b.v. eiwitten, mineralen, vitaminen).
 • Homeopathie: 
  De ziekte met de ziekmaker bestrijden was de filosofie van de grondlegger van de homeopathie dr. Hahnemann. Er wordt een extreem verdund (potentie) middel toegediend in de vorm van een granule of druppels, welke heel precies op de persoon en de klacht moet zijn afgestemd. Ik gebruik complexe homeopathie waarbij meerdere lager gedoseerde middelen gelijktijdig worden ingezet.
 • Klassieke massag is geen ontspanningsmassage maar een massage met als doel een medisch probleem op te lossen. Ook worden hier de reflexzones op rug, handen en voeten behandeld