Traditionele Chinese geneeskunde

Inge_PeizelTCM (Traditional Chinese Medicine) of TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde) is gedurende duizenden jaren ontwikkeld. De kennis en ervaring die gedurende die zeer lange tijd is verkregen is ook nu nog toe te passen op de behandeling en het voorkomen van ziekte. Een Chinese arts kreeg in vroegere tijden loon voor het gezond houden van zijn mensen, zodra iemand ziek werd hoefde die persoon niet meer te betalen! Preventie van ziekte was en is dus heel belangrijk.Dit is dan ook de sterke kant van deze geneeswijze,evenals het behandelen van chronische aandoeningen.

Acupunctuur, Kruidengeneeskunde, Tuina (massagevorm) en ook Qi Cong (bewegingsleer) zijn de meest toegepaste vormen van de Chinese geneeswijze, die weer als onderdeel beschouwd wordt van de Oosterse Geneeskunde (zoals ook bijvoorbeeld de Japanse acupunctuur en de Ayurveda).

Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) is voor het grootste deel gebaseerd op de Taoistische filosofie. De theorie van de Vijf Elementen, het meridiaanstelsel van het menselijk lichaam en de balans tussen Yin en Yang nemen een belangrijke plaats in. Elke diagnose en behandeling is hierop gebaseerd.

Ik ben Inge Peizel en ben therapeut in Traditionele Chinese Kruidengeneeskunde
Mijn opleiding TCG heb ik gevolgd bij Qing Bai en OTCG te Antwerpen. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd in Chinese Kruidengeneeskunde en Chinese Voedingsleer en heb ook daarvoor een HBO opleiding gevolgd bij OTCG en Qing Bai. Westerse medische basiskennis op HBO niveau maakt deel uit van deze opleiding.

Ik behandel zowel mens als dier met Chinese Kruiden en geef voedingsadviezen. Mijn speciale interesse is het behandelen van huisdieren en begeleiden van mensen met klachten t.g.v. overgewicht naar een gezond lichaamsgewicht..